Краля на футбола Пеле се обърна към звездата на бразилския национален отбор Неймар с публикация в социалните мрежи. Футболистът на Пари Сен Жермен се изравни с Пеле по голове за Бразилия.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Ето какво написа Пеле:

„Видях те как растеш, мога да те поздравя, че изравни броя на головете ми с бразилския национален отбор. И двамата знаем, че това е много повече от цифра. Нашето най-голямо задължение като спортисти е да вдъхновяваме. Да вдъхновим всички наши колеги в професията, следващите поколения и най-вече всички, които обичат нашия спорт.

За съжаление денят не е най-щастливият за нас, но ти винаги ще бъдеш източник на вдъхновение, такъв какъвто всички искат да бъдат. Научист, че колкото повече тече времето, толкова повече нараства нашето наследство. Рекордът ми е поставен преди повече от 50 години, а досега никой не се бе доближавал до него. Ти си там, момче. Това твое постижение е ценно и велико, Неймар.

Обаче знаеш, както и аз, че никое число не е по-голямо от радостта да представляваш нашата страна. На 82 години съм и след толкова време се надявам, че съм те вдъхновил по някакъв начин, за да стигнеш до тук. Нещо повече, надявам се, че твоето постижение е заразило милиони хора.

Наследството ти свъсем не е приключило. Продължавай да вдъхновяваш всички ни. Ще продължа да се радвам на всеки гол, който вкарваш, както правех всеки мач, в който те виждах на терена“.

Капитанът Модрич: Никога не се предавай

Златко Далич: Това е чудо! Няма да спрем до тук, това е истинската Хърватия

Нямаше как изходът да е друг: 100%-овите хървати срещу бразилците с европейски комплекси

Този път – да: Модрич застана до Баджо

Тите вече не е национален селекционер на Бразилия

Нямаше как изходът да е друг: 100%-овите хървати срещу бразилците с европейски комплекси

Хърватия съкруши Бразилия по изпитания сценарий с дузпите

Неймар последва Десподов в Катар

Нападател на ЦСКА 1948 се позабавлява на гърба на Бразилия и Гълъба

 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!