Производителят на бира Budweiser поиска от ФИФА да му възстанови 47 милиона долара по спонсорския договор за доставка на алкохолната напитка по време на Световното в Катар, пише The Sun.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

Компанията изчислила щетите от решението в “11-ия час” преди откриването на Мондиала да не се продава алкохол на стадионите, ами само на точно определени места.

От международната футболна централа се бяха договорили с кралското семейство на Катар и организаторите бира да може да се търгува на арените. В последния момент домакините се отметнаха и забраниха продажбата на алкохол около и на стадионите. Позволява се само разпространението на безалкохолна бира.

Взетото решение нанесе огромни щети на Budweiser, тъй като в Катар вече бяха докарани хиляди кенчета с любимата на футболните фенове напитка.

Продажбата на алкохол в емирството е строго лимитирана, забранена на повечето обществени места. Една халба (0,5 л) във въпросните фензони струва 14 долара, като това е най-високата цена за напитката в историята на Мондиалите. Дори в скъп град като Москва беше значително по-евтино.

От Budweiser до този момент не са заявявали официално, че ще тръгнат срещу ФИФА. Само написаха в Twitter: “Ами това е неприемливо“ малко след като беше взето решението за забрана за продажбата на бира по стадионите.

Американка си забрави сутиена вкъщи и показа нагледно от какъв размер се нуждае (ВИДЕО 18+)

ФИФА секна мераците на привържениците на цветовете на дъгата

Вече си заслужава да си световен шампион, получаваш забранената бира в Катар

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!