Бразилската легенда Ривалдо се противпопостави на избирането на чужденец за национален селекционер на „Селесао“. Постът в отбора е свободен, след като местната федерация се раздели с Тите. Сред спряганите имена са Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

„Не съм съгласен. Смятам, че е липса на уважение към бразилските треньори, че се обмисля за назначаването на чужденец за селекционер на нашия национален отбор. Вярвам, че имаме треньори, способни да поемат отбора в този момент и да вършат работа“, започна Ривалдо.

„Довеждането на чужд треньор не е гаранция, че ще станем световни шампиони. Особено защото, ако беше сигурно, вярвам, че чуждестранният треньор би искал да стане световен шампион за страната си и да направи нацията си щастлива", продължава той.

„Чужденците несъмнено също са много добри треньори, но „Селесао“ е наш, на нацията и трябва да се води от някой с бразилска кръв във вените. Най-важни са играчите, ние трябва да им помагаме, да ги насърчаваме и да им даваме увереност“, завърши Ривалдо.

От Бразилия категорично отрекоха слуховете за Пеп и Анчелоти

Неймар показа колко сплотен отбор е Бразилия въпреки отпадането от Мондиала

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!