В Русия се надяват международния спортен арбитражен съд КАС да върне възможността на националния отбор да се бори за място на Световното първенство в Катар. Вчера стана ясно, че официално ФИФА вади Русия от мача срещу Полша и поляците продължават напред и ще трябва да срещнат победителя от мача Швеция – Чехия на 29 март. Жребият за Световното първенство е насрочен за 1 април.

Официално: Без Русия на Мондиала, Полша продължава служебно

Съществува вариант обаче нещата да се променят, ако КАС отсъди в полза на Русия, след като Руския футболен съюз вече подаде жалба срещу решенията на ФИФА и УЕФА, като не вижда правни основания за отстраняването на клубовете и националния отбор от състезанията.

Реално може да се получи така, че отлагането на мача Украйна – Шотландия да играе в полза на Русия, защото в крайна сметка няма да е ясно кой от тези два отбора ще се изправи срещу победителя от мача Уелс – Австрия.

Вече стана ясно, че Полша, Швеция и Чехия отказаха да играят срещу Русия през март, но съществува опцията за евентуален мач през юни, когато ще се играе и мача Украйна – Шотландия. Това би било възможно само, ако КАС отсъди в полза на Русия и върне клубните и национални отбори в международните мачове.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!