Руската футболна федерация публикува изявление относно появилите се информации свързани с плейофа за Световното първенство през декември срещу Полша.

„В момента Руският футболен съюз не е получил никаква информация от ФИФА за възможността за отлагане или отмяна на квалификационните мачове за Световното първенство, които са насрочени за 24 и 29 март в Москва. Не виждаме законови основания за отмяна на плейофа между националните отбори на Русия и Полша, както и последвала среща с един от отборите на Швеция или Чехия“, се казва в изявлението на футболната централа.

„РФС е готов да предостави всички необходими гаранции за провеждането на тези и други футболни мачове на територията на Руската федерация при високо ниво на организация и спазване на всички необходими мерки за сигурност“, пишат още от руската федерация.

В събота президентът на Полският футболен съюз Сезари Кулеша обяви, че националният отбор отказва да играе мач срещу Русия. По-късно националните отбори на Швеция и Чехия също обявиха, че отказват да играят евентуален плейоф с руския отбор.

Годеницата на Тиаго го издаде: Пътува към България, подписва с Лудогорец

Лудогорец си върна на Славия за загубата в София

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!