След провала на Световното първенство на националния отбор на Германия и след напускането на главният мениджър на тима Оливер Бирхоф, ръководството на германската футболна федерация ще назначи виден панел от експерти. Това обяви президентът на федерацията Бернд Нойендорф на заседанието във Франкфурт на Майн.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Консултантската група на националния селекционер на Германия – Ханзи Флик, ще включва Карл-Хайнц Румениге, Матиас Замер, Оливер Минтцлаф, Оливер Кан и Руди Фьолер.

Тази комисия трябва да възстанови реда в националния отбор на Германия и да спомогне за изпълнението на определени задачи за предстоящото Европейско първенство през 2024 година. В миналото германската футболна федерация също е назначавала такива експертни панели, които да се справят в труден за националния отбор момент.

В допълнение на експертния съвет, ще бъде създадена и вътрешна група, която ще помага за взимането на важните решения около домакинството на Евро 2024 от страна на Германия. В тази вътрешна група ще бъдат генералния секретар на федерацията Хайке Улрих, директора на Евро 2024 – Филип Лам, както и посланика на турнира Селия Сашич.

Няма Клоп, няма Тухел – в Германия гласуваха доверие на Ханзи Флик

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!