Във футбола сигурно сте ставали свидетели на много странни и комични ситуации. Такава се случи и в баража за класиране на Световното първенство в Катар между Австралия и Перу. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол – 0:0 и се стигна до изпълнението на дузпи.

Вратарят Андрю Редмейн беше изненадващият избор на националния селекционер на Австралия Греъм Арнолд. 33-годишният страж влезе в игра на мястото на Матю Райън секунди преди да изтече 120-ата минута.

Виждали ли сте някога нещо подобно? При дузпите на Перу, Редмейн започна да танцува на голлинията.

Перу реализира четири от първите си пет наказателни удара, докато Редмейн подскачаше и танцуваше, премятайки краката си във въздиха.

И след като Луис Адвинкула удари градата, акробатичният австралийски вратар отгатна ъгъла, в който ще стреля Алекс Валера, за да направи решаващото спасяване и да изпрати Австралия на Мондиал 2022 със стил.

Неортодоксалните лудории на Редмейн по време на изпълнението на дузпите накараха хората да говорят за него в социалните мрежи.

Това е характерно поведение за Андрю Редмейн, когато съперниковите отбори изпълняват дузпи, тъй като той пази по същия начин и за клубния си отбор ФК Сидни.

След малко футбол, много битка и дузпи с Перу, Австралия взе билет за Мондиала

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!