След като се класира за Световното първенство в Катар с победата с 2:0 срещу Ел Салвадор, беше потвърдено, че треньорът на Мексико Херардо Мартино е твърд на позицията си до Мондиал 2022.

В интервю за „Fox Sports“, Йон де Луиса, президентът на Мексиканската футболна федерация, потвърди, че Херардо Мартино ще продължи да води националния отбор на страната поне до Световното в Катар.

„Категорични сме относно това, че ще заложим на Мартино да води отбора на предстоящото Световно първенство. Знаем на какво е способен и сме наясно с неговия капацитет“, коментира Луиса.

По този начин се слагат край на спекулациите, че аржентинецът може да напусне поста заради раздразнението на част от собствениците на отборите от мексиканското първенство.

Договорът на Мартино с Мексиканската футболна федерация изтича след Световното първенство в Катар и изглежда много малко вероятно той да бъде подновен.

Въпреки че напускането на Херардо Мартино все още не е факт, вече се говори за кандидати за неговото място, като Мигел Ерера, Игнасио Амбрис и Матиас Алмейда.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!