Защитникът на Барселона и Уругвай Роналд Араухо получи тежка контузия на 23 септември по време на притялеския мач между „урусите“ и Иран, като 5 дни по-късно се подложи на операция, като се очаква той да не може да вземе участие на Световното в Катар, което започва на 20 ноември.

Въпреки това, селекционерът на Уругвай Диего Алонсо включи защитника в разширения си състав, като в страната все още таят надежди, че Араухо ще може да се възстанови за Мондиала.

Самият футболист написа няколко мотивационни думи, с които показа, че ще се опита да се възстанови възможно най-рано: „Доверете се на Божиите планове. Той е верен и ще изпълни всяко от обещанията в живота ви. Не се отчайвайте, не губете вяра или надежда. Господ има път за вас, който ще ви отведе до това, за което винаги сте мечтали. Път, който ще ви даде изход от всички трудности, които изпитвате днес, не спирайте да вярвате, защото всичко ще бъде за ваше добро“.

За да може да играе Араухо на Мондиала е нужно Барселона да му разреши да се присъедини към състава на двукратните световни шампиони, което може да не се случи, ако на „Камп Ноу“ преценят, че той още не е готов за игра, пише испанският вестник "Mundo Deportivo". 

Затова и се очаква от футболната федерация на Уругвай да се свържат с каталунците по належащия въпрос, тъй като Араухо е ключов състезател за страната си, която е в група „Н“ с Португалия, Гана и Южна Корея.

Меси: Не ни е страх от никого

Араухо изненадващо попадна в разширения състав на Уругвай за Мондиал 2022

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!