Острието на Франция Усман Дембеле даде обширно интервю пред френското издание "Telefoot", в което той със завидно самочувствие заяви, че срещу Дания е направил най-силния си мач с екипа на "петлите". Той говори също и за взаимоотношенията си със свои съотборници като Бенжамен Павар, Килиан Мбапе и Жул Кунде.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

"Този мач срещу Дания е може би най-добрият ми в синьо. С годините нещата са много по-добри за мен в националния отбор. Чувствам се много добре и винаги се опитвам да се забавлявам. Треньорът винаги ме кара да използвам техниката и скоростта си, за да създавам положения и хаос пред противниковата врата. В същото време се опитвам да помагам и в защита, това е изключително важно, особено в турнир като този", каза крилото на Барселона.

"Павар и Кунде са много добри крайни защитници, те знаят много добре какво трябва да правят в дефанзивен и офанзивен план, за да освободят пространство за мен. Говорим си много на терена и извън него. С Килиан Мбапе също се разбираме страхотно. Той се движи удивително по терена, винаги ми е лесно да го намеря с пас. Определено може да донесе много на този отбор", сподели Дембеле за съотборниците, с които се разбира най-добре.

Направилият асистенция за Мбапе в двубоя срещу Австралия Усман Дембеле разкри и какви са цялостните му очаквания за представянето на "петлите" след двете победи в груповата фаза. "Не знам какво ще се случи, но се надявам да стигнем възможно най-далеч. Вярвам в този отбор”.

Датските футболисти с най-големи бонуси при световна титла

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!