Десният бек на Челси и английския национален отбор Рийс Джеймс все още се надява да попадне в селекцията на "Трите лъва" за Световното първенство в Катар, въпреки че се намира в доста ранен етап от рехабилитацията на травма в коляното.

22-годишният бранител получи травма в мача с Милан в Шампионската лига по-рано този месец и за момента участието му е под въпрос. На пръв поглед дори повече от това – бранителят се придвижва с патерици, а коляното му е хванато в медицинска скоба.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт ще обяви окончателния списък от 26 футболисти за Катар на 10-и ноември, но десният бек на Челси отказва да се предаде.

Единственото, което искам в момента, е да си върша работата по възстановяването максимално добре в следващите седмици. Ще се опитам, няма да се предавам. Макар все още да съм в доста ранен етап.

Лекарите на Челси не са ми дали някакви проценти, в които да оценяват шансовете ми. Ще бъде трудно, но ще видим как ще върви времето. Това е контузия, която може да отнеме много време и дойде в неподходящ момент, но давам всичко от себе си и се надявам, че е възможно. А ако не стане, поне ще знам, че съм опитал всичко, казва още Рийс Джеймс.

Той се превърна в титуляр в схемата на игра на Саутгейт в националния отбор, а също така стана и един от важните хора в отбора на Челси.

Нойер аут от Световното?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!