Селекционерът на националния отбор на Хърватия по футбол Златко Далич похвали вратаря Доминик Ливакович за представянето му в осминафиналния двубой срещу Япония на Световното първенство по футбол. Ливакович имаше голяма заслуга за успеха на Хърватия след изпълнение на дузпи, след като двата отбора завършиха наравно 1:1 в редовното време.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

„Имахме фантастичен вратар днес. Ливакович беше страхотен. Беше непреодолим. Защити ни при дузпите по много стабилен начин. Имаме 18 нови футболисти, които не бяха на Мондиал 2018 в Русия и им казах, че това е техният шанс да направят история. Японците може и да са ни подценили, но никога не трябва да правиш това срещу хърватите“, заяви Златко Далич.

„Ние сме малка държава, но работим здраво и се борим за това, което искаме. Когато започнаха дузпите, бях много уверен и се доверявах на Ливакович. Ще си починем и имаме право да продължим да се надяваме на добри резултати. Имаме качествен отбор, но това Световно първенство е пълно със страхотни отбори. Утре ще анализираме ситуацията. Няма да се предадем. Ще продължим да се борим и да опитваме да постигнем мечтите си да продължим още по-напред на Мондиал 2022“, завърши Далич.

Хърватската доминация на дузпи продължава! Вратар сложи край на похода на ''самураите''

Хърватският вратар с уникално постижение

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!