Забъркаха Бербатов във Фейсбук измама

Веско Вълчев Веско Вълчев

Димитър Бербатов бе забъркан в набираща популярност Фейсбук измама. Неизвестни потребители на социалната мрежа използват автентично видео на футболната звезда, добавят негова снимка и организират мнима игра с огромни парични награди. В случая измамниците обещават 300 000 долара в брой на първите, които свържат очите със снимката на играча. Измамата върви под формата на лайф излъчване. Интересното е, че с течение на времето наградата претърпя сериозен скок, тъй като в началото бяха обещани по 10 000 долара.

Схемата цели да хване в капан наивни потребители на социалната мрежа, които бивам уведомени, че печелят, а след това им се искат лични данни и банкови сметки уж за превеждане на сумата.

Прави впечатление, че много потребители се хващат на кукичката. Публикацията на мнимия Бербатов бе споделена близо 200 пъти, а коментарите с предположение кои са очите му тип "есе" бяха над 250 и то само в първите два часа. В последствие публикацията и видеото към нея изчезнаха.

В последно време подобен тип измама в социалните мрежи стана изключително популярна в световен мащаб. За тази цел дори бяха хакнати официалните профили на известни личности, което доведе до сериозно напрежение.

Само във вчерашния ден в българското фейсбук пространство се завъртяха подобен тип измами, в които се използваха снимки на Васил Божков и Веселин Марешки.

Рекорд за най-бърза смяна!

Родна тенисистка се готви за Ролан Гарос по бельо в хотелската си стая (ВИДЕО)

Жесток спор кой да изпълни дузпа в Чикаго Файър (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още