Задържаха и пуснаха шеф на Локо Сф под гаранция

| БГ футбол

Изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков е единия от задържаните за кървавото меле по време на мача срещу Хебър. От МВР заявиха днес, че той е пуснат под парична гаранция от 2000 лева. Общо четирима са задържаните в събота вечер, като останалите трима са пуснати под гаранция от по 1000 лева. Според информация на dsport един от задържаните е сина на Бойчо Величков Кристиян.

Полицията задържа член на УС на Локо София след боя в Надежда

Бият брата на президента на Хебър (снимка)

От МВР съобщиха, че първоначално са задържани трима, а в последствие към тях се е присъединил и четвърти човек.
Скандалът стана в края на срещата от Втора лига между Локомотив София и Хебър. Тогава гостите отбелязаха гол, което доведе до радост сред шефовете на Хебър. В последствие това е довело до физически сблъсъци с хора от Локомотив София. 

"Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират подобни прояви. Ще вземем необходимите мерки, за да гарантираме реда и сигурността, а не да чакаме да отидем на едно спортно мероприятие като на война", това обявиха днес от СДВР на специален брифинг. В него участваха главния комисар Ивайло Иванов и директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата. Единият от задържаните е изпълнителният директор на Локомотив Бойчо Величков, а той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие и спазването на спортния дух", коментира Иванов.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още