Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич говори пред медиите преди началото на подготовката на "белите" за новия сезон. 

"Имаме доста хора, които взеха участие в националните отбори. Седем човека по принцип няма да стартират подготовката с отбора. Светослав Вуцов и Ертан Томбак заминават с нас на лагера. Малките ще имат два дни повече почивка. На 19 ще дойдат на Банско при нас. Имаме трима човека на проби. Говорих си в съблекалнята с тях, ще преценим тези дни дали ще пътуват с нас на лагера. Имаме три дни тренировки и тогава ще говорим дали ще ги вземем с нас", разкри Заги. 

"Водят се разговори с Гьозтепе за преминаването на Исак Соле, но на този етап не са приключили. Най-много от централен нападател ще имаме нужда, евентуално от още един централен защитник и евентуално един халф. Не се притеснявам, дори да не намерим, имаме достатъчно хора в средата на терена. Тони Тасев и Галин Иванов са вътре в съблекалнята. Днес си тренират, което означава, че си остават тук", каза още Загорчич. 

"Мартин Кушев е тук. Двамата работим достатъчно време заедно. Ще преценим, ако имаме нужда от още един човек, ако се справяме, няма да взимаме друг човек", сподели той на въпрос дали Дарко Тасевски, който премина в щаба на Станислав Генчев в Левски, ще бъде заменен от друг помощник треньор. 

"Обстановката в Славия я знаем всички. Ние търсим млади футболисти и се опитваме да ги развиваме. Това ни е целта. Единственото нещо, което търсим е централен нападател. Ако успеем, това нещо ще ни помогне много."

"Всички гледаме тук в Славия да развиваме млади момчета. Не е малко седем човек в младежките национални гарнитури да играят. Гледаме да развиваме най-много от школата футболистите. Ще правим всичко възможно. Ако успеем евентуално, ако стигнем до евротурнирите. Гледаме да се подготвим по най-добиря начин за това първенство", добави Заги. 

"Интереси винаги има. Това са въпроси към шефовете. Винаги има интерес към футболистите на Славия. С това нещо сме свикнали."

"Всички отбори си търсят най-много млади футболисти. Показва се как трябва да действаме и тук и българският футбол да е това, което беше преди години", каза още той. 

Славия официално представи Киро Динчев

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS