Жалбоподателят срещу Гонзо: Постъпих морално и няма да оттегля иска си, аз гласувах за Бербатов

"Исках истинска промяна в БГ футбола! Имам съмнения, че някои решения от Конгреса на БФС са незаконосъобразни", коментира президентът на аматьорския ФК Скравена

Ексклузивно
Божидар Русев Божидар Русев

Президентът на аматьорския ФК Скравена Петко Петков, който внесе жалбата, спряла вписването на Георги Иванов-Гонзо и новия Изпълком на БФС, говори специално пред Дарик радио и dsport.bg. Той заяви, че няма намерение да оттегля иска си и ще остави на съда да реши дали е имало нередности на провелия се Конгрес. Петков сподели, че в ролята си на делегат е дал своя глас за Димитър Бербатов.

„В качеството си на законен представител на ФК Скравена взех това решение, тъй като бях делегат на самия конгрес и видях на място, че има допуснати нарушения. Възползвах се от правото си за жалба. Подадох исковата молба, за да търся справедливост. Все пак това ще реши съдът“, започна Петков.

„Аз съм ги описал подробно нарушенията в исковата молба. Изложил съм аргументите и фактите на решенията на Конгреса. Много са. Не мога с подробности да ви запозная. Съжалявам много“, продължи той.

„Аз съвсем откровено ще ви споделя. Не съм против нито един кандидат. Моето присъствие просто породи съмнения, че има незаконосъобразни неща в противоречие с устава на БФС решения. Това ме провокира. Няма друга причина. Аз съм „за“ промяна, ама за истинска, за доброто на българския футбол“.

„Може би имаше съмнения, че делегати не са гласували по съвест, но не мога да го докажа в момента. В самата искова молба, след като съм си посочил аргументите, ще трябва и да докажа. БФС също трябва да покаже дали съм прав, или не. Не искам в подробности, в момента това ми е в повече. Искам да запазя още, докато се проведе съдебното дело, да има спокойствие“, сподели Петко Петков.

„На този етап никой не е опитвал натиск. Имаше леки намеци от близки, включително от УС, но не им прави чест. Не искам да влизам в конфликтни ситуации. Аз смятам, че съм си спазил Устава на клуба и няма от какво да се притеснявам. Излизам с лицето си, с принципите си и с моята почтеност“.

„Трябва тях да попитате. Не е нужно да им търся съгласието преди исковата молба. Защо се разграничават? Имаха съгласие първоначално, после се отрекоха и си промениха мнението. Съгласувах действията си с част от Управителния съвет. Уставът ми позволява да имам представителна функция от името на УС. Това ми дава основание да предприема това нещо. Така е“.

„Не смятам да оттегля жалбата си. Тук вече има притискане. Нека да предприемат действия, да видим какво съм нарушил. Нямам представа. Казвам ви го най-откровено. Не съм комуникирал с никой от БФС, нито с кандидатите. Не съм нито против Гонзо, нито Бербатов, нито един. Аз гласувах за Бербатов, отговарям ви честно. Да ви кажа не бях силно разочарован, но остана в мен едно съмнения, че има нечестна игра. Как точно на Гонзо му трябваха 235 гласа. Как го изчислиха толкова да събере. За да има промяна, трябва да намерим най-подходящия, най-добрия, най-големия обединител в българския футбол“, коментира президентът на аматьорския клуб.

„Често казано нямах съмнения, че Бербатов ще стигне до балотаж. Моите очаквания бяха за балотаж при наличието на толкова кандидати. В крайна сметка буди съмнение как точно 235 трябваше да събере Гонзо. Не го познавам професионално, а като футболист. Не мога да кажа дали той е най-подходящият. Той трябва да обединява. В момента във футбола има разединение след Конгреса. Трябва да търсим друга личност – обединяваща и силна личност, за да постигнем по-големи резултати“.

„Слабо оценявам 18-годишното управление на Борислав Михайлов. Доста напрежение и как да не е слабо, като виждате футболът докъде стигна последните години, докато управляваше. Смятам, че постъпката ми е морална. Достатъчно и предостатъчно съм дал от себе си като бивш спортист, за да може децата да спортуват в училището в Скравена (на което съм директор). Имаме пет спортни площадки, включително изкуствено футболно игрище. Това ми беше мечтата в името на децата. Това ми е родното училище и ще продължавам“.

„Защо чак сега подадох жалбата? Трябваше ми време да обмисля някои неща, за да съм сигурен в моята жалба и да бъда по-запознат. Всичко да е по правилата. Разбира се, че ще приложа доказателство със свидетели. Няма как да нямам, но това няма нужда да го коментирам“.

„Познавам Бербатов и екипа му, нали го подкрепяме, бяхме на срещи с него, но последния месец нямам никакви комуникации с тях“

„Мачът с Правец е регионално дерби и беше доста оспорван. В края на първото полувреме съдията създаде допълнително напрежение и един от публиката навлезе на терена да му търси сметка. Удари го леко и той прекрати мача. Това се случи. Съдията имаше малка вина. Скравена сме на последно място. Ние не се борим за някакви първи места и ни ощетяват в някои мачове. Имаше много публика. Създаде се в началото на мача хубава атмосфера, като празник на селото. За съжаление, тази неразумна постъпка на този от публиката прекрати мача и основателно. Как ще навлиза на терена?“

„Предполагам, че и тука трябва да се случат нормативни промени, за да се ограничат тези прояви. Вие виждате и на мача на Левски с ЦСКА. Недопустимо е това, трябва да се вземат много спешни мерки, за да не стане по-сериозен случай – ние, клубовете, обществеността, общините на местно ниво. Трябват спешни мерки“, сподели Петко Петков.

„Очаквам още клубове да подкрепят жалбата ни. Имам вече обаждане от един клуб, който ни подкрепя, но не искам да споделям. Все още не са взели решение, а казаха, че ме подкрепят. Може да имам последователи. Аз не виждам с какво мога да преча на българския футбол. Нали ви го казах, че това си е моето право. Смятам, че има нарушение. Не мога да ви кажа честно какво трябва да реша аз. Съдът трябва да реши. Аз не мога. Нека съдът реши дали съм прав. Ако не съм прав, просто ще се извиня. Нямам представа в какво време съдът ще излезе с решение“, каза още той.

Скандал в Скравена след жалбата срещу вписването на Георги Иванов

Аматьорски клуб пречи на вписването на Георги Иванов – Гонзо за президент на БФС

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ