Жалко: Грешка попречи на Алберт Попов за ново добро класиране

Емил Евтимов Емил Евтимов

Миг невнимание и лошо влизане в една от вратите доведе до отпадането на Алберт Попов във втория манш на слалома от Световната купа във Венген.

Най-добрият български скиор влезе във втория манш с 18-о време от първия, а стартът на второто му спускане бе отличен. За съжаление обаче грешката му попречи да запише поредно добро класиране през сезона.

От началото на кампанията Попов има 12-о, 13-о и 18-о място в слалома като във Венген за първи път не завърши втори манш. В Леви и Загреб пък не успя да попадне в първите 30. Другият ни представител Камен Златков остана извън втория манш след 41-о време в първия.

Състезанието спечели Клеман Ноел, който запази аванса си от първия манш и така записа втората си победа за сезона. На 40 стотни зад него втори остана Хенрик Кристоферсен. Изненадата на деня бе Александър Хорошилов, който с много силен втори манш си осигури място на подиума.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още