Белгийската футболна федерация предложи глоби за треньорите и някои играчи от мача между Вестерло и Генк за симулация в последните минути на двубоя на 17 март. Българският национал Едисон Йорданов играе във Вестерло, но не взе участие в тази среща, а остана неизползвана резерва. Това бе двубой от последния кръг на редовния сезон в най-силното белгийско първенство. Мачът завърши 1:1, което устройваше и двата отбора.

Вероятно поради тази причина в продължението от шест минути играчите на двата отбора не играха, а си подаваха топката, изчаквайки да изтече времето. С това равенство Вестерло беше спасен от плейофите за изпадане, а Генк продължи в топ 6.

Ръководството на Вестерло моментално смени треньора Рик Де Мил, докато колегите им от Генк засега не са се решили на подобно нещо.

Отделът за разследване на престъпленията в белгийския футбол предложи двамата треньори (Де Мил и Вутер Франкен) да бъдат глобени с два мача, както и да бъдат глобени с по 2500 евро.

Отделно играчите Никола Мадсен (Вестерло) и Йорис Кайембе (Генк), които си подаваха топката, също трябва да бъдат глобени по два мача и глоба от 2000 евро. И двата клуба вече бяха санкционирани с по 10 000 евро.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS