Запис доказва колко са били делегати на конгреса и колко гласа са били нужни за победа (АУДИО)

dsport.bg

Делегатите на конгреса на БФС, с право на глас, които са присъствали в залата са били 483, а за спечелване на изборите за президент на първи тур са били нужни 242 гласа.

С Бутонките напред: Ще има ли ВАР на конгреса?

Това е обявено ясно в доклада прочетен от председателя на мандатната комисия ппред Общото събрание на БФС, която проверява документите и регистрацията на всеки от делегатите, за да определи има ли мандат за участие и гласуване в конгреса, както и на думи на водещия на конгреса Камен Костадинов.

Според доклада (който може да чуете в прикачения файл) кворумът се състои 483 делегата и токова, колкото са присъствали в залата. Малко след това докладът е приет, а водещият на конгреса Камен Костадинов ясно съобщава съобщава в прав текст, че са необходими 242 гласа за вземане на решение, които представляват 50%+1 глас от присъстващите делегати.

„В БФС членуват 526 клуба с право на глас на конгреса. Сред насрочването на конгреса от 505 футболни клуба са определени 505 делегата. От данните на четирите регистрационни бюра се установи, че редовно регистрираните за участие в конгреса са 483-ма делегата. Делегати зона „София“ 156, делегати зона „Пловдив“ 129, делегати зона „Варна“ 105, делегати зона „Велико Търново“ 93“, се казва в доклада на комисията.

„371 делегата гласуват „ЗА“, един се въздържа, с което докладът на комисията е приет. За протокола и за медията ще кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решение след направената проверка“, казва пред всички Камен Костадинов.

Както се знае по-късно в гласуването за президент на БФС участие взеха 480 делегата, а Борислав Михайлов бе обявен за президент с 241 гласа в негова полза. Очевидно 3 делегата не са упражнили правото си на глас, което не намалява кворума обявен по-рано. Възможно е тримата делегати да са имали намерение да гласуват за някой от тримата отказали се от надпреварата кандидати - Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев

Очаква се екипът на Димитър Бербатов да обжалва решенията на конгреса, като същото могат да направят и делегати, за които се твърди, че не са допуснати в залата, което, ако е така, представлява друго нарушение на устава на БФС.

ЧУЙТЕ ЗАПИСА ОТ ПЛЕЪРА ПО-ГОРЕ

Коментарното студио на Дарик радио

БФС отговори на твърденията, че несъществуващ клуб е подкрепил Боби Михайлов на конгреса

Делегат разказа как се печели конгрес на БФС (АУДИО)

УЕФА отбеляза победата на Борислав Михайлов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още