Заплатата на Кристиано всява раздори в Ювентус

| Италия

Огромната заплата на Кристиано Роналдо всява раздори в съблекалнята на Ювентус, твърди „La Gazzetta dello Sport“. Португалецът получава четири пъти по-голямо възнаграждение в сравнение със следващия играч във финансовата стълбица на „бианконерите“.

Заплатата на Кристиано Роналдо е 540 хиляди паунда на седмица.

Следващият най-печеливш на „Алианц Стейдиъм“ прибира почти четири пъти по-малко от португалеца – 138 хиляди паунда на седмица. Това е защитникът Матайс Де Лихт.

Гонсало Игуаин и Миралем Пянич печелят по 130 хиляди паунда на седмица, докато Пауло Дибала получава по 127 хиляди паунда.

Първоначално пристигането на Кристиано Роналдо наруши структурата на заплатите в Ювентус, но ефектът „CR7“ привлече глобален интерес и доведе до скок на продажбите на стоки с марката на италианския шампион.

В съблекалнята на Ювентус ситуацията не изглежда никак розова, защото някои футболисти не са съгласни с огромната разлика във възнагражденията.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още