Започна изграждането на лекоатлетическата писта на стадиона в Габрово

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Габрово Таня Христова направиха първа копка и дадоха началото на изграждането на лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев”. Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е осигурено от Министерството на младежта и спорта. Новата настилка, която ще бъде положена е със сертификат от световната лекоатлетическа централа. Освен изграждане на писта, проектът предвижда и реновиране на терена, на който домакинските си мачове играе  Янтра. Ще бъде изградена дренажна и поливна система.

“Винаги се вълнувам, когато даваме началото на реконструкцията на такива обекти, тъй като моят живот е бил свързан и с леката атлетика, и с футбола. Габрово има нужда от нова писта за лека атлетика, която ще бъде изградена по най-високите стандарти. Надявам се това даде много сериозен тласък за развитието на този спорт. Новото футболно игрище също ще отговаря на високи изисквания. По този начин стадион “Христо Ботев” ще се превърне в едно модерно европейско съоръжение. Там, където Общината помага, където клубовете работят, държавата винаги е насреща да протегне ръка. Надявам се през следващия мандат да продължим това сътрудничество”, заяви спортният министър.

Кметът Таня Христова благодари на Кралев за помощта, която ММС оказва на Община Габрово за обновяването на спортната инфраструктура в града. Тя припомни, че нови физкултурни салони ще бъдат изградени в Професионална техническа гимназия “Д-р Никола Василиади” и Основно училище “Неофит Рилски”.

В Габрово скоро ще бъде завършен ремонтът на залите по хандбал и вдигане на тежести, които се намират в Спортен комплекс “Христо Ботев”. Инвестицията на ММС в двете съоръжения е над 270 000 лв. Комплексът се използва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още