Започна подмяната на тревната настилка на Националния стадион

dsport.bg

Националният стадион "Васил Левски" много скоро ще има нова модерна тревна настилка. Национална Спортна База, която управлява съоръжението, взе решение да поднови покритието на терена и да подобри бързината на оттичането на вода от него.

Процедурите се осъществяват от специалисти по подмяна на футболни настилки. Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България. Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в България, и най-вече за основни стадиони.

Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона.

Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет.

Целта на всички тези процедури е да се отстрани събраният с времето органичен слой от мъртва трева, а също така и да се намали рискът от заболяване на терена. Премахва се предимно нежеланият вид Поа Ануа (близък до тревата вид, но много вреден за игрището).

В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ