Започва преференциално тестване на играчите във Висшата лига

Тестовете за коронавирус на футболисти и служители на отборите от Висшата лига ще стартират на 14 май (четвъртък), съобщава The Telegraph. 

За разлика от обикновените граждани, играчите ще получат резултатите си само в рамките на 24 часа. Това предизвика и известно недоволство у гразжданите, тъй като периодът, в който хората получават резултатите си е 48-72 часа. 

Преференциалното тестване на футболистите бе коментирано от бившия директор на здравеопазването в Англия Джо Ащън, който заяви: "Не мисля, че трябва да правим това, защото ме всички ще имат равни условия. Щом за футбола можем да постигнем тези резултати, тогава защо не го направим за всикчи останали?". 

Всеки клуб от Висшата лига ще организира своя собствена тестова база. Изданието отбелязва още, че от Висшата лига са подписали договор на стойност 4 милиона лири с компания за биотехнологии от Хонконг.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още