Срещу нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема ще бъде образуван съдебен процес заради скандала със секс шантажа на неговия бивш съотборник от националния отбор на Франция Матийо Валбуена. „France Football“ твърди, че прокурорът иска срещу Бензема да бъде повдигнато обвинение заради съучастието му в изнудването на Валбуена.

Бензема беше изключен от отбора на Франция за Евро 2016, след като през 2015 година беше обвинен за изнудване на Валбуена със секс кадри от видео, което е било качено на неговия телефон. Нападателят на Реал Мадрид оттогава не играе за страната си и пропусна триумфа на Франция на Мондиал 2018 в Русия.

Адвокатът на Бензема, Силвен Кормие поддържа тезата за невинността на нападателя, казвайки: „Той не играе никаква роля в това шантажиране. Повтарям, той няма никакви роля и не е изнудвал Валбуена, нито е имало опити за изнудване.“

Самият Валбуена разказва: „Бензема не беше агресивен към мен и не ме е заплашвал, но настояваше да се срещна с някакъв човек...“

Бензема може да има още по-големи проблеми, след като прокуратурата поиска той и още четири души да бъдат съдени за схемата за изнудване. Сред обвинените обаче не е друг френски футболист - Джибрил Сисе, за когото също се твърдеше, че е бил замесен в случая.

Припомняме, че на 4 ноември 2015 година Бензема бе арестуван от френската полиция във връзка с шантажа на Матийо Валбуена. Полузащитникът на Лион бе изнудван за пари със секс запис и се оказа, че именно Бензема го е уговарял да плати исканата сума на изнудвачите. Затова на последния му бе предявено обвинение в съучастие в шантаж.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS