Заради щатски закони отборите от НБА започват разпръстната подготовка

| Спорт, Баскетбол

Законите и решенията взети от различните щати в САЩ и Канада ще принуди отборите в НБА да подновят своята подготовка по различно време и то с огромни разлики от 10-15 дни. Това може до голяма степен да изиграе важна роля при подновяването на шампионата.

НБА взе решение да позволи на отборите да започнат индивидуални тренировки от петък, спазвайки строг надзор и въвеждайки протоколи за действие. Три отбора вече деклариха, че ще се възползват от това позволение. Според USA Today това са тимовете на Денвър, Портланд и Кливланд.

В същото време от Сакраменто обявиха, че ще отворят базата си на 11 май. Хюстън Рокетс първоначално изрази готовност за възобновяване на тренировките на 8 май, но се оказа, че те трябва да се съобразят с регулаторните мерки на губернатора на Тексас, което означава, че "ракетите" няма да могат да започнат да тренират преди 18 май. Доста от отборите са подчинени на федералните разпоредби, които са различни в различните щати.

Така отбори като Орландо и Атланта все още очакват развитието на епидемията и нямат никаква представа кога ще могат да подновят тренировките, тъй като щатите Флорида и Джорджия все още имат по-строги мерки.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още