Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че Бен Уайт отказва да играе за националния отбор.

В четвъртък Саутгейт определи състав от 25 играчи за предстоящите приятелски мачове срещу Бразилия и Белгия.

Но въпреки контузиите на няколко защитници, сред които Киърън Трипиър, Трент Александър-Арнолд, Рийс Джеймс и Марк Гехи, Уайт не беше включен.

Защитникът на Арсенал беше избран за Световното първенство през 2022 г., но напусна лагера по-рано, като посочи "лични причини" на фона на слуховете за скандал с асистента на Саутгейт Стив Холанд.

"Ние, (техническият директор на ФА) Джон Макдърмот, имахме обаждане от (техническия директор на Арсенал) Еду миналата седмица, за да каже, че Бен не иска да бъде разглеждан за съставите на Англия в този момент", каза Саутгейт.

"За мен това е жалко. Той е играч, който наистина харесвам. Той е футболист, когото взехме на Европейското, когато беше в Брайтън, играч, когото взехме на Световното първенство. Говорих с него след Катар, защото исках да го избера, а от негова страна явно имаше сдържаност. Не знам докрай защо е така, но трябва да го уважавам".

"Искам да оставя вратата отворена за него, защото той е добър играч. Смятам, че той е играч, който може да направи разликата за Англия", добави треньорът.

Бранител парафира нов дългогодишен договор с Арсенал

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS