Мнозина се чудят защо Набил Фекир премина в Бетис, а не предпочете оферта от водещи отбори, след като дори и Ливърпул желаеше да привлече французина на "Анфилд". Байерн Мюнхен също бе кандидат за левичаря, но до сделка така и не се стигна. 

Неофициалните причини за отказването на "големите" от Фекир се коренят в здравословните проблеми на офанзивния футболист. През 2015-та година той получи частично разкъсване във връзките на десния крак, което често принуждава бившия играч на Лион да отстъства за кратък срок, но на чести периоди от време. Ливърпул и Байерн са тимове, които искат да спечелят всичко винаги, а от играчите си изискват да бъдат готови едва ли не 24 часа от денонощието. Друга пречка за подобна по-голяма сделка се крие и в президента на Лион Жан-Мишел Аула, който неофициално отказа оферти от по над 50 милиона евро и накрая се задоволи с 20-милионната на Бетис. Аула не искаше лесно да се разделя с Набил Фекир, след като играчът отбелязваше по 20 гола на сезон във всички турнири с безброй асистенции през последните кампании и пред медиите той го оприличи като "Нашия Меси". 

В крайна сметка Бетис не е и чак толкова слаб отбор, за да съжалява Фекир, че е там, а добрата вест е, че ще има на 99 процента титулярно място във всеки двубой. Сигурност, която нито Байерн или Ливърпул биха му осигурили. 26-годишният футболист тепърва ще влиза в най-силните си години и един ден може и да стигне там, където не успя през последните две лета. 

Още един бонус се крие в трансфера. По-малкият брат на Набил - Ясен Фекир също премина в Андалусия и в момента е част от втория отбор на Бетис. 21-годишният футболист се очаква да премине в Кадис, който е сателитен тим и съответно Ясен да играе редовно във второто ниво на испанския футбол, с което той да се развива. Семейството винаги е било важно за Набил и присъствието на брат му със сигурност подобрява неговата адаптация. 

Набил Фекир вече отбеляза гол за Бетис при загубата от Барселона с 2:5 на "Камп ноу", но тепърва се очаква френската машина да заработи и на Пиренейския полуостров, с което интересът от най-силните отново да се презареди. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS