Защо самолетите имат забрана да летят над къщата на Меси?

Емил Евтимов Емил Евтимов

Едно изказване на президента на авиокомпанията Vueling предизвика огромна полемика в Испания. Хавиер Санчес-Прието заяви в интервю, че самолетите нямат право да летят над къщата на звездата на Барселона Лионел Меси.

Ернесто Валверде: Меси има талант, който другите не притежават

Обяснявайки защо планът за разширяване на компанията до летище "Ел Прат" е в застой, Санчес-Прието заяви, че причината е, "защото самолетите нямат позволение да летят над къщата на Лео Меси, което е нещо, което не се случва никъде другаде по света."

Това изказване логично доведе до страхотни дебати в интернет и учудване защо аржентинецът се ползва с подобри невероятни привилегии, включващи небесното пространство над дома си.

Причината логично се оказа далеч по-прозаична и нямаща общо с нежелание от Меси да чува двигателите на самолети над къщата си. 

Всъщност домът на Меси е в община Гава, на около 25 километра извън Барселона и във вътрешността на "естествения парк Дел Гараф" - зона, защитена от испанския закон за природата заради богата флора и фауна в нея.

Заради това самолетите, пристигащи и тръгващи от "Ел Прат", трябва да заобикалят зоната, навлизайки в Средиземноморието.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още