През изминалата нощ любителите на бокса станаха свидетели на една истинска гладиаторска битка в свръхтежка категория. Доскорошният световен шампион в тежка категория Александър Усик победи по безапелационен начин с единодушно съдийско решение шампиона при свръхтежките Антъни Джошуа и му отне шампионските пояси от версиите WBA, WBO, IBF и IBO.

На интересен момент станаха свидетели зрителите по телевизията и хората на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, където се състоя боксовата битка. В края на последния 12-и рунд от мача Усик притисна Джошуа до въжетата, като не спираше да му нанася удари. 8 секунди преди края на срещата от телевизията, предаваща мача, както обикновено махнаха правоъгълното прозорче, показващо оставащото време до края. Въпреки това бе видимо, че финалният гонг бе ударен по-рано отколкото повелява правилникът. На пръв поглед можеше да се преброи, че краят на мача бе поставен 5 секунди по-рано.

В социалните мрежи малко след сблъсъка се появиха множество видеа, на които ясно се вижда, че финалния гонг в Лондон бива ударен около 5 секунди преди да изтече края на срещата между Джошуа и Усик. На повечето от коментарите в социалните мрежи като причина за този ход на реферите на мача е била Антъни Джошуа да бъде спасен от нокаут, тъй като в тези последни секунди британецът бе притиснат до въжентата и получаваше удар след удар от новия световен шампион в свръхтежка категория Олександър Усик.  

Брутален Усик детронира Джошуа насред Лондон

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS