Известният бизнесмен и президент на българската федерация по карате Алексей Петров е бил убит, съобщи darik.bg. По първоначална информация покушението е станало в столичния квартал "Драгалевци". Алексей Петров е бил с жена, която също е застреляна и е откарана в болница в тежко състояние, където впоследствие починала. Жената е успяла да даде описание на убиеца преди да издъхне.

Това не е първият опит за убийство на Алексей Петров. Такива са правени през 2002 и 2015 година. При втория случай срещу него е стреляно с гранатомет.

Петров е известен освен като бизнесмен и като политик, преподавател и експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. Президент е на българската и балканска федерация по карате. През 2009 година става ясно, че е бил дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването и ДАНС, бил е и щатен служител на Държавна сигурност.

През 2010 година е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, която се занимава с рекет и изнудване, в последствие обвиненията са намалени до рекет и изнудване на 2 лица.

През юли 2023 г. хакери изпратиха личните данни на 2,25 млн. души до пощата на няколко български медии. Хакерската атака бе определена като най-големият теч на данни в България от 2019 г. насам, когато бе хакната Националната агенция за приходите (НАП), и вероятно най-мащабният пробив в сигурността на частна компания. Хакерът (или хакерите), ползва псевдонима "Емил Кюлев". Той твърди, че те са добити чрез пробив в системата на най-голямата застрахователна компания по премиен приход в България "Лев инс".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS