Заради неизтърпяно наказание от УЕФА Левски ще трябва да затвори един от секторите при домакинството си на ПАОК от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. По-рано днес жребият в Нион отреди балканско дерби, към което ще има огромен интерес и към двете страни. Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов дори разкри, че желанието на носителя на Купата е да посрещне гърците на Националния стадион „Васил Левски“.

След последното участие на „сините“ в Европа през 2019-а година, клубът има да изтърпява наказание.

От Левски ще трябва да затворят един сектор с поне три хиляди седящи места. Причината е изпънато знаме, неотговарящо на протоколите на европейската централа при визитата на Ружомберок.

Заради ексцесии през 2018-а година след отпадането от Вадуц, Левски изигра и двете си домакинства в Лига Европа през 2019-без публика, като остана да изтърпи и наказанието от гостуването си на Ружомберок.

Ето съобщението от сайта на Левски през 2019-а година:

„Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация“.

Стоилов: Футболно чудо ще е, ако елиминираме ПАОК

Балканско шоу: Левски срещу ПАОК в ЛК

Левски победи втория си отбор в двустранна игра

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS