Здравният министър Кирил Ананиев и представители на Националния оперативен щаб дадоха пресконференция по повод увеличаването на случите на заразени с коронавирус у нас и преминаването на прага от 200 заболели на ден. Ананиев заяви, че с издадена заповед, всички спортни мероприятия от утре 10 юли ще се провеждат без публика.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито се провеждат без публика. Заповедта влиза в сила от 00:00 часа на 10 юли", заяви Кирил Ананиев.

Здравният министър уточни, че мярката ще се изпълнява до второ нареждане. 

Ананиев коментира и ситуацията с финала на Купата на България, провел се на 1 юли на Националния стадион "Васил Левски" и коментира мерките на стадиона и отношението на феновете към тях.

"Аз напуснах стадиона, след като видях накъде вървят нещата и то с много голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Мачът започна със спазване на правилата - през седалка и през ред. След това, заради емоцията на стадиона, младите хора забравиха за всичко. Ние гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, веднага предприемаме нови решения".

„Желанието ни беше да дадем шанс на хората по стадионите. Получихме писма, и от феновете на Локомотив Пловдив, и от тези на ЦСКА. В тях те категорично заявиха, че ще спазват на 100% изискванията на моята заповед – през седалка и през ред. Това беше доверието, което ние решихме да дадем. Жалко, не се получи. Бях много неприятно изненадан. Заявихме, че при неспазването им и увеличение на броя на заразените ще вземем незабавно мерки. Това е нашият отговор“, завърши Ананиев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS