На 17 и 18 януари в НФБ „Бояна“ представители на основните административни звена в Българския футболен съюз работиха активно с експертен екип на УЕФА по втория етап от изграждането на детайлна стратегия за развитието на българския футбол. Както е известно, БФС е една от първите федерации в Европа, която участва в програмата „Футболни федерации на бъдещето“, целяща да модернизира и да унифицира работата на асоциациите, членки на УЕФА.

Димитър Бербатов: Явно притеснението от нов изборен конгрес подтиква някои хора да се връщат към старите си методи на работа

Лично основният ментор по Стратегическо развитие на европейската асоциация Адам Уокър ръководи процеса по формулиране на основните цели в краткосрочен и дългосрочен план, като сред обсъжданите приоритети бяха изграждането на таланти, инфраструктурни проекти, бизнес развитие и организационно оптимизиране на българския футбол. Екипът на УЕФА проведе работни срещи и с президента Борислав Михайлов, на които бяха дискутирани конкретните промени, предприети от ръководството след конгреса през октомври м.г.

„Впечатлен съм от енергията и експертизата на младия екип на Българския футболен съюз. Сигурен съм, че с общите ни усилия, както и с амбицията на г-н Михайлов за бъдещо развитие, ще постигнем впечатляващи резултати за българския футбол“, заяви Уокър.

От своя страна Борислав Михайлов подчерта ползотворното си сътрудничество с УЕФА, затвърдено през дългия му период като член на Изпълнителния комитет на европейската централа, и изрази увереност, че БФС ще се превърне в една от първите изцяло модернизирани европейски федерации.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS