Зелен сертификат за всички в професионалния и аматьорски футбол в България

Веско Вълчев Веско Вълчев

Всички футболни срещи в България – професионални и аматьорски, ще бъдат подчинени на изискването за наличие на зелен сертификат. Това става ясно от заповед на БФС, която е разпространена чрез зоналните съвети на футболната централа до клубовете, които са получили разпореждане за провеждането на мачовете.

От 25 октомври (понеделник) всички лица, които са ангажирани с футболна среща, независимо от нивото, трябва да имат зелени сертификати. Това важи само за хората над 18-годишна възраст.

Реално разпореждането на БФС се базира на заповедта на Министерството на здравеопазването от края на миналата седмица. През уикенда подобно разпореждане получиха отборите от efbet Лига и Втора лига, които трябваше да изпълнят условията. Те бяха свързани не само с допускането на публика, а наличието на зелен сертификат за всички футболисти, съдии, длъжностни лица и персонал, който е ангажиран с провеждането на мачовете.

Сега това изискване влиза в сила за всички отбори, като в детско-юношеския футбол ще важи само за лицата над 18 години – треньори, съдии, длъжностни лица и персонал.

От БФС припомнят, че зелен сертификат се издава на ваксинирани, преболедували хора и такива с PCR или антигенен тест направен съответно 72 или 48 часа преди мача.

Контролът на заповедта е поверен на клубовете домакин и делегатите на съответните срещи.

ЦСКА отнесе нови 8000 евро глоба и санкция расизъм

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още