Жената на Косьо Мирчев пред Дарик за борбата с COVID-19

Съпругата на бившия футболист на ЦСКА и част от екипа на Александър Томаш - Константин Мирчев, Симона Иванова, сподели пред Дарик и dsport как се е справила с коронавируса и разкри, че е дарила кръвна плазма.

"Бяхме на ски за рождения ден на малкия ни син. Прибрахме се 3-4 дни преди да се заговори за първите случаи в Банско. Всичко беше наред, но изведнъж започнах да се чувствам отпаднала, да кашлям. Звъннах веднага на личния си лекар. Нищо не се чу на слушалка, прати ме на снимка. Оказа се, че съм с пневмония. Пратиха ме във ВМА, където ми направиха ПСР тест и ми звъннаха да ме уведомят, че тестът ми е положителен. Без да искам включих високоговорителя и децата чуха, че съм болна. Малкият попита ти това ли имаш, дето умират хората в Италия. Това беше най-стряскащото за мен", разказа Симона.

"Голямото дете, което е на 12 години беше болно. Беше с леки неразположения. Силната имунна система, тренировките всеки ден си казаха думата. Косьо не се зарази, дори беше с мен в една стая. По-различно от грипа е, защото симптомите един ден ги няма на другия отново се връщат. При мен имаше и силен задух, защото съм с бронхиална астма.

Днес дарих кръвна плазма с антитела. Още когато бях болна, казах, че искам да помагам. Два случая имаше, аз днес съм третия. Надявам се жената, на която преляха моята кръвна плазма, да се спаси. Има един пациент, който се е подобрил след преливането на кръвна плазма. Дано моите антитела помогнат на възрастната жена. Има много различни условия, за да дариш антитела. Ходих 3-4 пъти на изследвания. Трудно се намират донори с антитела. Не се знае колко дълго тези антитела ще се задържат в тялото. Първото, което попитах днес, е кога мога да даря пак", сподели още половинката на Косьо Мирчев. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още