Зидан притеснен от контузиите на играчите му

dsport.bg

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е притеснен от многото контузии, които спохождат футболистите му.

„Притеснен съм от тези контузии, защото не искам да виждам играчите си вън от игра. Грижим се за тях и хората, които работят тук, си разбират от занаята, но това не е единственото, което има значение, и трябва да го приемем. Надявам се, че при Ферлан става дума за дребен проблем, защото всичко е възможно да стане в тези мачове, които са много изискващи. Играчите не могат да си отдъхнат, защото в паузите представляват страните си. Притеснен съм, но не се тревожа”, сподели Зидан.

Зизу беше запитан дали ангажирането на нов фитнес треньор в лицето на Грегори Дюпон е в основата на проблемите: „Не са настъпили много промени (в начина на тренировки – б.р.), но всички тук мислят за доброто на отбора. Хората тук са добре подготвени и са печелили много неща, имам им пълна вяра. Те се нуждаят от респект, защото работихме добре през лятото и имахме нужда да свършим тази работа. Ние не сме единственият отбор, който има подобни проблеми.”

„Трябва да се грижим за всички. Вярно е, че играхме в събота, а след този мач имаме още един другата събота, но всички трябва да са готови. Ще видим какво ще правим с Карим Бензема, но сега най-важното е утрешния мач”, добави френският специалист.

Зидан трябваше и да коментира ситуацията на новото попълнение Родриго Гоеш, който този уикенд не игра нито за първия тим, нито за Реал Мадрид Кастия: „Първо, той е играч от първия тим и ние знаем много добре какво правим с Родриго. Решението беше мое, защото нещата зависеха от това какво ще се случи с първия тим. Ние сме доволни от него, а той е щастлив тук. Ще му се наложи да играе някои мачове в Кастия и ще го направи с удоволствие.”

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още