Жиу-житцу турнир на шейх от Абу Даби ще се проведе в София

dsport.bg

Един от най-престижните турнир по бразилско жиу-житцу и граплинг в световен мащаб AJP Tour ще има своето издание и в София тази година. Датата е 20-ти ноември и е официално потвърдена от AJP.

ЦСКА и ‘‘Кодокан“ се впуснаха в маратонска битка за бронза, №1 e "Шун джудо"

Първото издание на мащабния турнир AJP в България бе през юни, като град-домакин тогава бе Бургас. Събитието пожъна огромен успех и включваше над 240 състезатели от 21 държави.

Сега България отново е включена в официалният календар на AJP Tour за сезон 2020-2021, като домакин този път е София. Състезанието ще се проведе в спортната зала на училище "Свети Георги". 

AJP е част от турнирите, които са под шапката на най-мащабната организация по бразилско жиу-житцу UAEJJ. Те пък са в основата на организирането и най-престижния турнир с огромен награден фонд World Professional Jiu-Jitsu Championship, като всичко е под шапката на шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян - принц на Абу Даби, ОАЕ.

Идният сезон, в който и България ще бъде част, включва почти 100 състезания на шест континента.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още