Животоспасяваща операция не отказва талант на Норич 

Георги Атанасов Георги Атанасов

Много непознатият за голямата футболна общественост Шей Хътчинсън е на прага да спечели сърцата на всеки обичащ най-популярния спорт. Юношата на Норич е едва на 19 години, но се нуждае от трансплантация на бъбрек. Неговият баща му дари бъбрек през 2018 година, но сега функционира на 17%. Нападетелят на "канарчетата" страда от синдрома на Алпорт, коeто се отразява на слуха и зрението. Шей обаче си обеща да гони мечтата си, а именно да стане част от английската Висша лига. 
Хътчинсън се присъедини към Норич от Арсенал, когато бе на 16 години. В течение на болестта, той се е адаптирал към нея, а тя го кара да чувства допълнителна умора. 

"Моята мечта е да играя за първия отбор на Норич. Надявам се, след като приключи всичко това да се завърна на терена на подобно ниво. Няма да позволя нищо да ми попречи. Отдаден съм от началото. Трябва да преследваш мечтите си. Ако наистина го обичаш, отдай се." Шей е на 19, но играе във формацията до 23 години. "Знам, че здравето е преди всичко, включително и футбола. Но това ме смущава, защото аз не мога да изиграя 90 минути, защото се изморявам по-бързо от всички. Трябва обаче да го приема" казва още стрелецът на Норич. Шей Хътчинсън е скрил за състоянието си ръководството на клуба от страх да не бъде отхвърлен" допълва мениджърът на "канарчетата" до 23 години Дейвид Райт. 

"Сега той вече разбира ситуацията. Футболът е на второ място. Той се нуждае от трансплантация на бъбрек, защото е изключително важно за неговото здраве."


Шей разкрива, че е бил диагностициран на 8 години, но на 16 вече се е чувствал зле заради тежките натоварвания в спорта. Бъбрекът на баща му е паснал най-добре на неговото тяло от цялото семейство, но сега той функционира на опасните 17 процента, а на 15 е задължителна операция. При предишната трансплантация на Хътчинсън му е отнело близо 6 месеца преди да се завърне на "зеления килим". Сега ситуацията се очаква да бъде сходна, а времето за въстановяване все още не е известно. Въпреки всичките фактори, тип умора, трансплантации, 19-годишният Хътчинсън не се отказва от мечтата си - да бъде футболист на Норич във Висшата лига. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още