Златните момичета готови за Световното с още по-трудни съчетания

Ансамбълът по художествена гимнастика, проведе контролно занятие в зала „Раковски“. Освен треньорът Весела Димитрова, присъства и президента на БФХГ Илиана Раева. Контролото е част от подготовката на грациите за Световното първенство през септември.

Момичетата показаха съчетанието си с топка, в което отново има заложени промени - по-голяма трудност при играта с уред и движенията, размените и стъпките в съчетаниеята. Наложи се гимнастичките да изиграят съчетанието с 5 топки два пъти, ъй като Мадлен Радуканова изпусна топка при първото изпълнение. Вторият път грациите ни се справиха отлично и без грешка.

Момичетата на Весела Димитрова изиграха и второто си съчетание на 3 обръча и 2 чифта бухалки, което мина безгрешно, като стана ясно, че и при него са направени промени.

И двете съчетания са с по-голяма трудност като цяло, съобщи Весела Димитрова. Музиката и за двете композиции остава същата, а триката ще бъдат чисто нови.

Освен форума в Баку, който ще се проведе от 16 до 22 септември, на „златните момичета“ им предстоят и две Световни купи, които ще бъдат преди Световното.

В края контролното занятие за медиите говориха президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и треньорът на ансамбъл жени Весела Димитрова.

Какво заявиха те, чуйте в аудио записите ни!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още