Неманя Видич е един от най-добрите защитници в историята на английската Висша лига. Той игра в Манчестър Юнайтед и освен това е добър приятел с Димитър Бербатов.

В публичното пространство обаче се появи една история, която бе малко известна на широката футболна общественост.

Видич тръгна от Цървена звезда, а негов близък приятел бе Влада Димитревич – един от най-талантливите сръбски футболисти по това време.

Приятелството между Видич и Димитревич обаче прекъсна на 1 октомври 2001 година по време на тренировка на Цървена звезда.

Тогава Влада пада на земята, получавайки инфаркт, от който не се възстановява и на път за болницата умира в ръцете на Видич.

Наменя никога не забравя своя приятел, а доказателство за това е жестът, който прави за бащата Неделко, когото моли да открие банкова сметка.

След време банков служител пита Неделко: Знаете ли колко пари имате в сметката си?

Немяна Видич е превел 126 000 евро на бащата на Димитревич, като го съветва да си купи апартамент в Белград и той го прави... избира апартамент на улица с номер 15 в чест на Видич, тъй като именно това е номера, с който защитникът игра.

Неманя Видич спечели всичко в кариерата си с Манчестър Юнайтед, а освен това той игра още за Цървена звезда, Интер и Спартак Москва.

Меси и прекият свободен удар – хитрува ли аржентинецът преди последния си гол? (ВИДЕО)

Роналдо отново разбуни духовете в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS