Зографски направи най-доброто си класиране от началото на сезона

dsport.bg

Владимир Зографски завърши на 21-ото място в състезанието от Световната купа по ски скок на малката шанца в Ръшнов, Румъния.

За българският състезател това е най-доброто му представяне от началото на сезона.

В първия си опит Зографски преодоля 91.00 метра и бе 22-и. След като във втория скок записа 90.00 метра, успя да се изкачи с една позиция напред в крайното класиране. С доброто си представяне той прибави 10 точки към актива си за генералното класиране за Световната купа.

Победител в Ръшнов стана Рьою Кобаяши (Япония) с 257.9 точки след опити от 94.0 и 98.5 метра. Второто място зае полякът Камил Стох, а тройката запълни Карл Гайтер.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Гранеруд с 1544 точки, пред Маркус Айзенбихлер (Германия) с 1018 точки и Стох с 944 точки. Зографски се изкачи 55-и за СК с 19 точки.

В събота в Ръшнов предстои смесено отборно състезание по ски скокове.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още