Жоржиньо признава, че късното изравнително попадение на Италия дело на Матиа Дзакани е „красотата на футбола“, но призна, че „на това ниво не можеш да си починеш нито за секунда“.

Еврошампионът възкръсна и е на елиминации, Хърватия почти сигурно е аут от Евро 2024

„Това е красотата на футбола, когато виждаш, че нещата са трудни, но продължаваш да вярваш, вярваш в съотборниците си и продължаваш да се бориш, никога не се предаваш и накрая получаваш отплата. Упоритата работа на отбора стои зад това, което се случи“, каза Жоржиньо пред Sky Sport Italia.

Спасителният гол на Дзакани е исторически за Италия

„Винаги можем да се подобрим и точно сега мисля, че трябва да се насладим на този резултат, на този специален момент, тъй като тези ситуации трябва се използват, за да им се насладиш. От утре ще седнем и ще видим върху какво да работим, но се радваме да видим нашите фенове щастливи”, призна той.

„Имахме повече контрол през първото полувреме, допуснахме няколко грешки при игра отзад и ситуации, в които можехме да ги нараним“, призна Жоржиньо.

„Това е нещо, върху което трябва да работим. На това ниво не можеш да си починеш нито за секунда, първо допуснахме дузпа, а след това гол, който можеше да избегнем. Отвърнахме на удара с гордост, продължихме да натискаме и натискаме и натискаме, докато резултатът не дойде“, завърши той.

Спалети: Всичко е по-емоционално, защото никой не вярваше в нас, но играчите си повярваха

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS