Журналистка пострада тежко на мач във Виетнам

Георги Атанасов Георги Атанасов

Журналистката То Хуен Ан, която работи във вестник „Nhi Dong”, e получила тежки изгарания по своето тяло на футболна среща във Виетнам, след като фен е хвърлил бомбичка под формата на ракета към журналистическите места. Неприятният инцидент се случи на стадион „Ханд Дей” в Ханой, по време на мача между местния Ханой и Дуок Нам на Нам Дин в двубой от виетнамското първенство. 

В един етап от срещата, привърженик на гостуващия тим изстреля факла от своето място и тя се приземи в опасна близост до журналистите. За съжаление, запалителното тяло е уцелило журналистката в областта на нейния десен крак, по-точно бедрото. Дежурните лекари към мача са реагирила бързо и са я качили на носилка в линейка. В течение на прегледите се оказало, че раната е огромна и дори тя достига костта на човешкото тяло. 

Камерите на стадиона показаха, че са заснели как фенове пребиват полицай, който също е бил приет в лечебно заведение. 
Инцидентите не свършват до тук, след края на споменатия мач. Нова бомбичка е попаднала опасно близко до журналистите и треньорите на двата отбора, докато са се провеждали интервютата. 

Ръководството на ФК Ханой излезе с остра позиция след премеждията и обяви, че ще поеме всички разходи по лечението на То Хуен Ан. Ръководителите са посетили лично пострадалата журналистка в болницата.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук