Звезда на Лийдс: Отборите от Висшата лига са готови да приемат гей играчи

dsport.bg

Звездата на Лийдс Патрик Бамфорд е убеден, че отборите от Висшата лига са готови да приемат гей играчи. Нападателят призна, че реакцията на феновете е най-големият възпиращ фактор за всеки футболист.

Австралийският футболист Джош Кавало претърпя хомофобсско насилие от фенове в скорошен мач от лигата, след като открито излезе и обяви, че е гей.

„Представям си, че ако някой излезе и каже, че е гей, той ще отиде и ще се довери на капитана на отбора. Капитантъ ще събере всички заедно и след това ще каже на всики новината. Знам, че в нашата съблекалня няма да има много реакции“, коментира Бамфорд в интервю за „Channel 4“.

„Това не би трябвало да е толкова голям проблем в днешно време. Ако имам сред съотборниците си в Лийдс футболисти гейове, трябва да знаят, че ако имат притеснения или проблеми, аз съм тук. Нищо не трябва да се променя“, добави той.

„Със сигурност реакцията на феновете е това, което тревожи най-много тези футболисти“, продължава 28-годишният нападател.

„Хубаво е, че тези неща се изкореняват от играта, но все още не до край“, каза още Патрик Бамфорд.

„Мисля, че възприемането на гейовете се е променило. Искрено вярвам, че съблекалнята е мястото, където те биха получили повече подкрепа. Футболистите вече са по-зрели“, коментира бившият футболист на Евертън и Манчестър Сити Джолеън Лескът.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още