Трагичен инцидент е станал в Севастопол край Черно море. Две звезди от кикбокса – една световна шампионка и една вицешампионка, се удавиха при къпане по време на буря. За момента имената на жертвите на морето не се съобщават. Трагедията е станала на 4 август близо до яхт клуба в Севастопол.

„Въпреки предупрежденията за изключително опасно време, при плуване са се удавили две жени. Едната е жителка на Москва, родена през 1996 г., а другата е от Мурманск, набор 1992. Едната е действаща световна шампионка по кикбокс, а другата е вицешампионка“, разкри зам.-началникът на месното звено за гражданска защита Владимир Беспалий. Той разкри, че една от жените е скочила от кея по време на бурята и вероятно една от вълните я е блъснала в конструкцията. Другата е загинала, докато се опитвала да спаси приятелката си.

Тази сутрин двете тела са били извадени от морето. В операцията са участвали 16 души и 7 различни машини, включително две плавателни средства. Временният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев е наредил проверка на действията на яхт клуба, тъй като на това място е забранено плуването и няма назначени спасителни екипи за подобни ситуации.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS