Звездите на Барселона отказаха да намалят заплатите си

| Испания

Във времена, в което много футболисти от различни клубове обявиха, че се лишават доброволно от част от заплатата си заради извънредното положение, свързано с коронавируса, звездите на Барселона отказаха да намалят възнагражденията си.

Президентът на клуба Хосеп Бартомеу се опита да убеди играчите да приемат предложението, което според различни източници е било доста по-щедро от това, предложено на други от отборите на каталунците като баскетболния.

Предложението е част от „схемата за временно прекратяване на договорите“ в Испания, според което трябваше всички отбори на клуба да се лишат от 70% от заплатите си във времето, в което не практикуват спорт заради извънредното положение в страната.

Бартомеу обаче предложил на играчите от първия отбор във футбола намалението да не е повече от 50% на база на това, че Лео Меси и компания са отговорни за много по-голяма част от приходите спрямо другите тимове.

Капитаните на Барса са отказали предложението, но въпреки това клубът ще използва законното си право в извънредното положение, за да наложи временното намаление на заплатите дори и без одобрението на самите тях – нещо, което според ръководството е наложително с оглед на финансовата ситуация и огромните загуби.

Барса разкарва половин отбор през лятото

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още