Звездите от Висшата лига губят 100 милиона

dsport.bg

Звездите от Висшата лига са изправени пред потенциално намаляване на заплатите им в размер на 100 милиона паунда, за да може да бъдат поддържани живи клубовете от по-ниските лиги. Проведени са спешни разговори между ПФА, Висшата лига и ЕФЛ за изготвяне на стратегия за оцеляване на футбола вследствие на кризата от пандемията от коронавирус.

Много от клубовете от по-ниските дивизии са изправени пред финансов колапс и изглежда, че намаляването на заплатите в рамките на борда да е неизбежно.

Все още не е постигнато споразумение със страните от Висшата лига и по-големите клубове от първенството, които не са в същтото финансово положение като други.

Надеждата е, че фондът за помощ ще окаже нужното влияние. Не се смята, че заплатите до края на този месеца са изложени на риск.

Но докато някои клубове не са склонни да предприемат драматичната стъпка за съкращаването на възнагражденията на този етап, все повече ще бъдат „жертвите“.

Шефовете на футбола в Англия: Футбол не може да има преди 30 април

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ