Звездите в овчарския скок в уникално състезание от домовете си

| Спорт | Емил Евтимов

Спортът продължава да е в изолация, но в неделния следобед феновете не леката атлетика ще имат шанса да се насладят на страхотно шоу между най-добрите в овчарския скок. Ултимативния градински сблъсък – това е името на забавното състезание, което ще си спретнат световния рекордьор Мондо Дуплантис (Швеция), двукратният световен шампион Сам Кендрикс (САЩ) и олимпийският шампион от 2012 Рено Лавиени (Франция).

Тримата ще бъдат свързани с видео връзка, която ще ни пренесе в дворовете на техните домове. А там всеки от тях разполага със собствен сектор за овчарски скок, на който да проведе надпреварата.

Състезанието ще бъде излъчвано в социалните канали на Световната федерация по лека атлетика между 16 и 17 часа българско време в неделя. Лавиени ще скача в своя дом в Клермон-Феран, Кендрикс в градината на дома си в Оксфорд (Мисисипи), а Дуплантис ще бъде в Лафайет (Луизиана).

Надпреварата обаче няма да бъде кой ще скочи най-високо, тъй като при липсата на официални лица и различни условия, това изглежда трудно за определяне. Вместо това самите скачачи измислиха свой формат. Те ще опитат в рамките на 30 минути да направят максимално много успешни опити на височина от 5 метра.

„Вълнувам се да се състезавам отново, особено срещу Сам и Рено“, сподели Дуплантис. „Тъй като не е ясно какви други състезания ще имаме заедно, определено ще се насладим на това и ще си прекараме добре. А и да спечеля ще е важно, защото не обичам да губя.“

„Това е страхотна възможност да видим най-добрите скачачи в нов формат, показвайки любовта си към спорта със състезание във времето, в което повечето спортове са спрени. А и защото сме си вкъщи, няма извинение да пропуснете това международно домашно състезание“, каза пък Лавиени.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още