350 лекоатлети се очакват на националния турнир Коста Василев в Шабла

Добри Атанасов Добри Атанасов

Поне 350 ще бъдат състезателите, които ще вземат участие на националния лекоатлетически турнир „Коста Василев” в Шабла. Той ще се проведе на 24 април на градския стадион. Организира се със съдействието на родната федерация , Община Шабла и СКЛА „Нефтяник”. Това е пето издание на турнира. Тази година ще бъде с международно участие. Очакват се състезатели от Люксембург в дисциплината хвърляне на копие. Турнирът в Шабла е най-големият след софийския „Цветелина Христова”.

Ще участват деца родени 2012, 2013, 2014, състезатели под 14 години, под 16, 18, 20, както мъже и жени. Около 40 съдии ще обслужват турнира, като главен рефер ще бъде Десислава Стоянова.  В Шабла състезателите ще имат възможност да покриват нормативи за Европейското в дисциплините хвърляне на копие и тласкане на гюле.

В приложения звуков файл чуйте повече за турнира от главния организатор, председател и главен треньор в СКЛА „Нефтяник” Веско Василев. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още