Абсурдният казус с Венци Стефанов

| БГ футбол

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се забърка в абсурден казус в последните два дни. В четвъртък той се обяви категорично против въвеждането на системата ВАР. Босът на столичани дори цитира интервю на бившия президент на УЕФА Мишел Платини, в което французинът казва, че системата за видеоповторения съсипва футбола. В крайна сметка обаче днес стана ясно, че Венци Стефанов, заедно с Кирил Домусчиев и Атанас Фурнаджиев са отговорници за проекта по въвеждането на ВАР в родното първенство.

Ето какво каза Стефанов пред медиите на пресконференция в четвъртък:
"Аз съм господин никой. Има един човек, който се казва Мишел Платини, който освен голям футболист беше и уникален ръководител. В едно от последните си интервюта той каза, че най-голямата простотия и съсипия на футбола е системата ВАР. Ако той е прост, значи и аз съм прост. Системата ВАР за тенис е иди-дойди. Нека да оставим футбола да си бъде наистина футбол. Съдиите при всички случаи ще грешат, но когато е човешка грешка то се вижда. Когато, ние, ръководителите ги търсим и искаме някакви услуги, тогава се случват тези издевателства над другите отбори", категоричен бе той.

Чуйте думите на Венци Стефанов в аудиото

Кирил Домусчиев: Ако не въведем ВАР, трябва да закрием футбола (Видео)

Атанас Фурнаджиев: Нямаме конкретна сума колко ще ни струва ВАР (Видео)

Домусчиев: ВАР ще спаси българския футбол от "Кабаковците"

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още